<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=224441&amp;fmt=gif">

3 esimerkkiprojektia, joihin Jelastic istuu kuin nenä päähän

18.10.2016 | Heikki Lavanko

jelastic-verkkosivusto-verkkokauppa.jpg

Jelastic taipuu (nimensä mukaisesti) moneen tarpeeseen. Se sopii oikeastaan kenelle tahansa, joka hakee palveluresurssien nopeaa käyttöönottoa, turvattua sijaintia ja optimoituja kustannuksia.

Tavallisesti palveluiden luominen saattaa kestää tunteja tai jopa päiviä. Perinteisen palvelimien asentaminen jo pelkälle käyttöjärjestelmätasolle asti kestää yleensä tunteja. Virtuaalipalvelimen asentaminen syö vähintään kymmeniä minuutteja. Molemmissa tapauksissa käyttöönottoon tarvitaan sysadmineita ja verkkoasiantuntijoita.

Ajankäytön kasvaessa kertautuvat myös kustannukset. Pelkkä palvelin maksaa sata euroa kuussa. Lisäksi kustannuksiin on huomioitava käynnistysvaiheessa käytetyt työmäärät sekä palvelimen halailu tuotantotilassa.

Sovelluskehittäjän varsinainen työ voi alkaa vasta siinä vaiheessa, kun nämä perustukset on luotu.

DevOps-hengessä toimiva Jelastic antaa sovelluskehittäjille mahdollisuuden luoda palvelininstansseja itse ilman, että tarvitsisi vaivata sysadmineita palvelimien asentamiseksi tai vaikka tietoliikennekavereita julkiverkon ip-osoitteiden allokoimiseksi. Lisäksi Jelasticin konttiteknologiat keventävät palveluiden resurssitarpeita, ja käyttöön perustuva joustava hinnoittelu pienentää loppulaskua.

Tässä muutama konkreettinen esimerkki projekteista, joissa Jelastic on kuin kotonaan.

Verkkosivustokehitys ketterästi käyntiin

Perinteisesti verkkosivuston kehittäminen ja julkaiseminen vaatii useita eri työvaiheita ja työkaluja. Palvelintilan hankinta, CMS-paketin lataaminen ja asentaminen, tietokantakonfigurointi, ja niin edelleen.

Jelastic ketteröittää prosessia ja poistaa manuaalisia työvaiheita käyttöönotosta. Työnjako on selkeä: Jelastic tekee tilan, sinä sivut. Wordpress, Drupal ja monet muut tutut CMS-järjestelmät asentuvat käyttövalmiiksi muutamalla klikkauksella. Esimerkiksi Wordpressin käyttöönottoon kuluva aika lyhenee Jelasticin avulla parhaimmillaan noin minuuttiin.

Alustat ovat automaattisesti ylläpidettyjä, joten sinun ei tarvitse huolehtia järjestelmäpäivityksistä. Hinnoittelu toimii joustavasti: maksat vain siitä mitä tarvitset, mutta samalla saat turvaa ja joustoa kävijäpiikkien varalta.

Verkkokauppatoteutus vauhdilla alkuun ja aina auki

CMS-järjestelmien tapaan erilaisten verkkokauppasovellusten käyttöönotto onnistuu Jelasticin kautta muutamalla klikkauksella. Tarjolla on oikotie mm. Magenton tai PrestaShopin ketterään käyttöönottoon. Asiakkaasi varaa tilin, sinä määrität, mitä resursseja ympäristösi tarvitsee ja kehität koodin.

Jelastic huolehtii luomasi verkkokaupan käytettävyydestä, sovellusresurssien ajantasaisuudesta sekä turvaa, että verkkokauppasi selviää myös ruuhkahuipuista ilman, että aina pitäisi maksaa huippujen mukaan.

Asiakkaasi on tyytyväinen, koska palvelu on saatu nopeasti pystyyn ja kauppa aina auki. Sinun ei tarvitse tehdä etukäteisinvestointeja laite- tai palveluresursseihin. Alustaan liittyvät kustannukset voidaan laskuttaa suoraan asiakkaaltasi.

Tuotteista omat ratkaisusi markkinapaikalle

Sovellusten ja omien kustomoitujen ratkaisujen myyminen ei ole helppoa. Haasteet demoamisessa ja testaamisessa hankaloittavat työtä entisestään. Jelasticin Marketplace tarjoaa mahdollisuuden testata erilaisia teknologioita erittäin nopeasti, ja vaikkapa Jenkinsiin tutustumisessa pääsee todella nopeasti käyntiin.

Marketplace tarjoaa halutessasi kauppapaikan myös sinun sovelluksillesi. Kun paketoit oman tuotteesi jaettavaan muotoon, voimme julkaista sovelluksesi kaikkien saataville – helppous, nopeus, ketteryys ja veloitukseton testaaminen mielessä pitäen.

Jelasticin ja sovelluksesi 14 päivän koejakson jälkeen uudesta käyttäjästä voi tulla maksava asiakkaasi.


Kokeile itse, miten ketterästi Jelastic taipuu vaikkapa Wordpressin, Magenton tai Drupalin käyttöönottoon:

Kokeile Jelasticia ilmaiseksi

Picture of Heikki Lavanko

Kirjoittaja Heikki Lavanko

Head of Solutions

Tilaa uusimmat kirjoitukset sähköpostiisi